Nieuws

03-07-2023

De Wopaco groep breidt verder uit: Mekranoti, gespecialiseerde handel in binnendeuren en plaatsklare deurgehelen, bundelt de krachten met Vanrobaeys en Gesibois, met ondersteuning van Sofindev

Na de recente krachtenbundeling van de gespecialiseerde groothandels in decoratief plaatmateriaal Vanrobaeys en Gesibois, in december 2022, treedt nu ook Mekranoti toe tot de Wopaco groep. Jan Florin, zaakvoerder en aandeelhouder van Mekranoti, gevestigd in Dottignies, heeft zijn bedrijf ondergebracht in ‘Wopaco’ (‘Wood Panel Company’), de moederholding van Vanrobaeys en Gesibois, waarin hij een minderheidsbelang verwerft. Hij blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Mekranoti en wordt mede-aandeelhouder van Wopaco.
23-12-2022

Sofindev creëert nieuw Sofindev VI fonds met 250 miljoen € kapitaal

Diegem, 23 December 2022 – Sofindev, een toonaangevende investeringsmaatschappij gespecialiseerd in private equity investeringen (buy-outs en groeikapitaal) in kleine en middelgrote ondernemingen gevestigd in de Benelux, creëert een nieuw fonds, Sofindev VI, met een kapitaal van € 250 miljoen. Het nieuwe fonds beoogt een verderzetting van de strategie van Sofindev om betekenisvolle waarde te creëren door middel van betrouwbare partnerships met ambitieuze ondernemers in kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux regio. Om de groei van Sofindev en haar participaties te ondersteunen werd het team van Sofindev de voorbije maanden sterk uitgebreid en werd een Nederlandse partner aangetrokken.
20-12-2022

Specialisten in decoratief plaatmateriaal Vanrobaeys en Gesibois bundelen de krachten met de steun van Sofindev

De gespecialiseerde groothandels in decoratief plaatmateriaal Vanrobaeys en Gesibois bundelen de krachten en sluiten een strategisch partnership, met ondersteuning van Sofindev, de hoofdaandeelhouder van de gecombineerde groep. De aandeelhouders van Gesibois hebben hun belang in Gesibois ondergebracht in ‘Wopaco’ (‘Wood Panel Company’), de moederholding van Vanrobaeys, waarin zij een substantieel minderheidsbelang verwerven, naast de bestaande aandeelhouders, Jorgen en Peter Vanrobaeys en CEO Nathalie Lagae, en Sofindev. De operationele aandeelhouders, Jorgen en Peter Vanrobaeys en Nathalie Lagae enerzijds, en Tom en Mireille Oostendorp anderzijds, blijven elk verantwoordelijk voor het bestuur van de respectievelijke zusterbedrijven Vanrobaeys en Gesibois, samen met het management van beide bedrijven.
09-12-2022

Loyals Group versterkt haar dienstenaanbod met een zesde label Smartranking

SEO-bureau Smartranking sluit zich aan bij Loyals Group wat een belangrijke stap voorwaarts is in de groeiambitie van de snelgroeiende digitale bureaugroep in Nederland. Hiermee versterkt Loyals Group haar dienstenaanbod in digitale transformatie en merkenbouw met een gespecialiseerde label in online marketing en kan ze de klant nog beter en breder bedienen. Daarnaast breidt Loyals Group haar aanwezigheid in Nederland geografisch verder uit met een vestiging in Groningen, naast bestaande locaties in Mijdrecht, Enschede en Amsterdam.
27-01-2022

Delta Engineering en Sofindev sluiten een strategisch partnership en leggen zo de basis voor verdere groei in de automatisering van de blaasvormindustrie.

Via het strategische partnership met Sofindev bereidt Delta Engineering zich voor om zijn sterke groeiparcours van de voorbije jaren verder te zetten, als leidende speler in de automatisatie van de kunststofverpakkingssector via het ontwerp en de bouw van gespecialiseerde downstream-apparatuur voor de blaasvormindustrie (blow moulding).
03-12-2021

Christiaens neemt een participatie in Harmonize It, en bundelt zo de krachten met een sterke sectorgenoot.

Samen staan Christiaens en Harmonize It voor een groep die klaar is om ondernemingen maximaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie en de verandering die dat met zich meebrengt. Beide bedrijven richten zich tot de ‘mid-market’-bedrijven en bieden oplossingen aan voor Enterprise Resource Planning (ERP), Business Intelligence (BI) en IT-infrastructuuroplossingen.
17-11-2021

WVT Industries en Chemtec Chemicals GmbH slaan de handen ineen om groei te versnellen in de maritieme detergentenmarkt.

De combinatie van beide bedrijven zal ervoor zorgen dat WVT Industries over een breed aanbod van gespecialiseerde tankcleaning producten zal beschikken, alsook over een nog vlottere toegang tot de internationale markt. Eveneens is deze overname een unieke opportuniteit om zich samen met Chemtec Chemicals te positioneren binnen de Duitse chemische, petrochemische en tankcleaning industrie.

Een betrouwbaar partnership
gericht op waardecreatie

Wij willen als partner een relatie uitbouwen die rust op vertrouwen, respect, transparantie, persoonlijke betrokkenheid en engagement. Dat is hoe wij werken, altijd. Zo creëren we samen betekenisvolle waarde voor de ondernemingen, de ondernemers, onze investeerders, maar ook voor onze omgeving en maatschappij.
Bekijk onze investeringsstrategie
SOFINDEV Corporate At Work 022 | Sofindev